Еко пътеки

Каньонът на водопадите – късче от рая, което напременно ще трябва да посетите! Началната отправна точка на еко пътеката се намира на около 17 км. от комплекса. Пътеката започва на изхода на град Смолян по пътя за с. Мугла и е начало на планинския резерват „Сосковчето“. Преходът е дълъг и отнема около 4 часа при нормално темпо на ходене. Водопадите, които ще видите са  изключително красиви и живописни. Екопътеката е уникална, а изживяването, което Ви очаква – неповторимо. И един съвет от нас - пътеката не е подходяща за малки деца поне до 7г. възраст, тъй като на места е много стръмно, хлъзгаво и се налага катерене по стълби. Преминава се през мостчета, има кътове за отдих и почивка по време на прехода.

 

Екопътека „Невястата” – перфектен избор за следобедна разходка на цялото семейство в планината. Намира се на около 12 км. от Апартаментен комплекс „Стрийм Ризорт” по пътя между к.к. Пампорово и гр. Смолян. Маркираната екопътека е с дължина 750м. По нея има две панорамни площадки – едната с поглед към Смолянските езера и връх Снежанка, а другата към гр. Смолян. Край втората, за търсещите особени предизвикателства, са създадени маршрути за скално катерене  с различна степен на трудност, които се преминават с помощта на инструктор, via ferrata (железен път) с два маршрута. Продължението на пътеката води до подножието на скалния връх, където има малък заслон и площадка за игра на деца. Незабравимо преживяване оставя спускането с алпийски тролей с дължина 100м. над пропастта, дълбока около 50м.

 

Екопътека „Смолянски езера“ - Намира се на около 15 км. от Апартаментен комплекс „Стрийм Ризорт” по пътя к.к. Пампорово, с.Стойките, кв. Езерово на гр. Смолян т.е. минавате през прохода „Превала“, път 8641. От кв. Езерово в ляво следвайте пътя нагоре. Пътят води до лифта Смолянски езера - вр. Снежанка, който работи през активния летен сезон (края на м.юни – първата половина на м.септември) . Има табели указващи маршрута на екопътеката. Тя обикаля трите езера, намиращи се в подножието на вр.Снежанка. Маршрутът не е сложен и е подходящ, и за деца, което дава възможност на цялото семейство да си организира приятна разходка в планината.

 

Екопътека „Струилица” –  още една китна и живописна местност, подходяща за цялото семейство. Намира се на 33 км. от Апартаментен комплекс „Стрийм Ризорт” в посока гр. Девин. Започва от местността „Струилица“ и изобилства от мостчета и удивително красиви планински гледки.